Actualitat

Dimarts, 10 març 2020

El Consell cedeix a la Policia d’Almassora l’Institut de Qualitat de l’Edificació abandonat en 2012

Martínez Dalmau visita el Grup B abans del seu enderrocament aquest estiu

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha traslladat hui a l'Ajuntament d'Almassora la cessió de l'antic Institut de Qualitat de l'Edificació, un laboratori autonòmic construït en 1977 i en desús des de l'estiu de 2012 que el consistori convertirà ara en seu de la Policia Local.

Martínez Dalmau s'ha reunit amb l'alcaldessa, Merche Galí, i una representació de la corporació municipal per a tancar els termes de l'acord que permetran recuperar el bloc de 518 metres quadrats situat sobre una parcel·la de 3.632 metres quadrats al carrer Indústria. De fet, totes dues parts han incidit en què un dels objectius “prioritaris” de totes dues administracions en matèria de patrimoni és l'optimització d'aquest perquè “tots els immobles de titularitat pública tinguen un ús i aprofitament òptim”.

D'aquesta forma, l'edifici situat en el polígon Millars acollirà les dependències de la Policia Local en un espai estratègic per a controlar accessos al municipi, zones industrials i voltants de l'estació de tren. Per part seua, la seu consistorial guanyarà l'espai necessari en dependències administratives. “És una bona notícia per a la plantilla, que treballarà en millors condicions, i sobretot a la població, a la qual oferirem millors serveis”.

Grup B

D'altra banda, en finalitzar la sessió de treball per a tancar l'acord de cessió, el conseller ha guardat un minut de silenci al costat de la corporació per l'últim assassinat masclista registrat en la Comunitat i ha visitat l'edifici número 167 de l'avinguda José Ortiz “per última vegada abans del seu enderrocament aquest estiu”. Martínez Dalmau ha recorregut els exteriors de l'immoble al costat del veïnat del barri de Fàtima per a confirmar que deu empreses s'han presentat al concurs públic de demolició i, per terminis, la demolició serà efectiva en els pròxims mesos.

“El procediment administratiu està pràcticament tancat per a donar resposta a una reivindicació molt antiga que ara es farà realitat”, segons el vicepresident segon. Tal com ha constatat en la seua visita a Almassora, “ara buscarem fórmules perquè aqueix solar revertisca en millores per al veïnat com podria ser un centre de dia”.

Fins a l'immoble també s'ha desplaçat la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, i el director de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha), Alberto Aznar, que han abordat la retirada i tractament dels residus després de l'enderrocament i les diferents fórmules per a fer-lo efectiu en condicions de seguretat.

21