Actualitat

El Dia de l'Arbre

Itinerari adreçat a infantil 5 anys, mares i pares voluntaris, interns de la residència dela tercera edat d'Almassora.

Fa molts anys que els centres educatius d’Almassora i el departament de Sostenibilitat celebrem el Dia de l’Arbre. L ’objectiu és continuar recuperar, poc a poc, algunes zones marginals del riu en llocs més ombrívols i amables.

Per això, presentem la possibilitat de convidar els familiars dels xiquets a la plantació. Per la nostra part, seria ideal obrir aquesta experiència i transformar una activitat exclusivament escolar en una festa intergeneracional. També vindran, com els altres anys, alguns residents de la residència de la tercera edat d’Almassora encarregats de donar la planta als menuts.


Participants: alumnat, professorat i acompanyants (mares, pares, iaies, iaios, ties, etc.) d’infantil 5 anys dels col·legis Errando Vilar, Cardenal Cisneros, Germans Otxando, Ambaixador Beltran, Regina Violant, Santa Quitèria i la gent gran de la residència de la tercera edat d’Almassora.

Arbres: plantarem especies autòctones, rústiques i resistents a la sequera de fulla perenne com són els pins i els llentiscles i també plantarem freixes que són de fulla caduca. Les plantes són del viver forestal del Forn del Vidre de la Conselleria de Medi ambient.

Horari de l’activitat: de 9.30 a 13 h.

Oratge: aquesta activitat sempre està sotmesa a les condicions climatològiques; en cas de vent o pluja canviarem la data.

Materials: Cada alumne ha de portar l’esmorzar, l’aigua per a beure, un poal xicotet i una pala com els de jugar a la platja; també és important portar roba còmoda que no importe embrutar-la. L’Ajuntament aportarà la planta, la terra, contenidors de recollida selectiva de fems, aigua per a netejar i regar.

Transport: un bus replegarà els alumnes del centre cap a les 9.15 h.

En acabar la plantació cantem la cançó “Un arbre un amic” amb Salva “el Mussennacitu” per a acomiadar-nos. Podeu sentir la cançó en www.salvaelmussennacitu.es

Considerem més important gaudir d’una jornada de contacte amb la natura i amb la terra abans que aconseguir una plantació perfecta. El personal de l’Ajuntament repassarà la plantació una volta finalitzada.