Actualitat

Dimarts, 4 agost 2020

El pavelló B d’Almassora, llest per a entrenar

Coberta impermeabilitzada, estructura ignífuga i nous vestuaris rebran als esportistes

El pavelló B del poliesportiu La Garrofera ja està llest per als entrenaments quan la pandèmia de coronavirus permeta reprendre l'activitat esportiva en condicions de seguretat. La instal·lació ha renovat la coberta, que ja és impermeable, i ha transformat en ignífuga l'estructura amb la finalitat que la pista siga més segura per a les persones usuàries. A més, entre les prestacions que ha incorporat després de la reforma figura el nou accés i els vestuaris independents de l'ús escolar.

Cal recordar que el pavelló B ha romàs tancat al públic durant les obres de construcció del col·legi Regina Violant, atés que forma part del complex educatiu. No obstant això, el projecte de remodelació ha inclòs l'execució d'unes condícies independents perquè escolars i esportistes disposen de les seues pròpies dependències.

D'aquesta manera, tal com han indicat els arquitectes municipals, la constructora ha substituït els canalons i els paraments translúcids, que estaven ennegrits pel pas del temps, de manera que en l'actualitat filtra la llum solar. A més, la intervenció ha permés canviar la instal·lació elèctrica per una més eficient i dotar al pavelló de la instal·lació contra incendis.

No en va, la seguretat ha sigut una de les claus de l'actuació executada en el recinte, d'aquí ve que haja inclòs l'adequació de les eixides per a evacuació. A més, l'Ajuntament d'Almassora ha obert un vial per a l'accés adequat des de la trama urbana més congestionada, en l'entrada nord, de manera que han quedat connectades els carrers Verge del Socors i Sant Ildefons.

Respecte a les característiques de la pista, els tècnics han apostat pel solat continu de poliuretà, que està impermeabilitzat i compta amb una capa elàstica per a evitar lesions dels esportistes i facilitar la pràctica. Els operaris van dur a terme la intervenció durant l'hivern, sempre supeditats als nivells d'humitat, que van impedir executar la reforma durant els dies de pluja per a evitar clivelles i desperfectes en la superfície.

La finalització de les obres en el pavelló B suposarà la fi dels desplaçaments dels clubs esportius d'Almassora i l'estrena d'una pista renovada, neta i dotada del mobiliari oportú perquè els esportistes locals reprenguen els seus entrenaments i partits quan ho permeta la pandèmia de COVID-19.