Actualitat

Dissabte, 23 novembre 2019

El professor Jesús Bernat guanya el premi Vila d’Almassora de narrativa

Salvador Martínez venç en Poesia i Francesc Agut, en assaig

El jurat dels premis Vila d’Almassora va proclamar anit al professor Jesús Bernat Agut com a guanyador del trofeu en la modalitat de narrativa amb l'obra ‘Mos Quedem!’ L'elecció, com en les altres dues categories, va resultar per unanimitat de les persones que integren el jurat. El guardó està valorat en 2.250 euros i comporta la publicació de l'obra.

Per part seua, Salvador Martínez es va alçar amb el triomf en el premi Antoni Matutano de Poesia amb ‘Males herbes’. El premi està dotat amb 2.250 euros. A més, Francesc Agut Beltrán va resultar triomfador en la modalitat Miquel Egual d’Assaig i Investigació per la seua obra ‘Hermínia Gómez, diva almassorina’, que li reportarà un guardó de 2.500 euros. El consistori editarà totes dues obres.

Cal recordar en el cas de l'assaig, que l'investigador local ha abundat sobre la figura de la soprano d'Almassora Quitèria Hermínia Gómez Serra (Almassora 1891 – Ventimiglia, Itàlia 1977). Va ser una reconeguda cantant durant el segle XX que, després de formar-se en el Conservatori de València, va actuar en La Scala de Milà, Venècia, el Teatre Verdi de Florència, Lisboa i Egipte, entre moltes altres ciutats. Durant les festes del Roser de 2016, Almassora li va retre homenatge coincidint amb el 125 aniversari del seu naixement. Des de llavors llueix una placa al peu de la seua casa natalícia del carrer Sant Marc.

L'edifici consistorial va acollir la decisió del jurat compost per Pasqual Mas i Usó, Aina Monferrer Palmer i Vicent Salvador Liern (Poesia); Rosa M. Camps Cardona, Pere Duch i Balfagó i Rosario Raro López (Narrativa); i Gerard Clausell Cantavella, Carme Martí Herrera i Javier Vellón Lahoz (Assaig i Investigació). Monferrer, Raro i Salvador, que van excusar la seua absència, van comunicar prèviament al jurat les seues aportacions i decisions i, finalment, la fallada del tribunal va ser unànime en les tres categories.

Al final de la reunió presidida per la regidora de Dinamització Lingüística, Raquel Barberà, el jurat va traslladar el veredicte a l'alcaldessa, Merche Galí, que va contactar telefònicament amb els guanyadors per a anunciar-los el resultat del certamen. L'edil de l'àrea va agrair el volum d'obres presentades, que ha permés recuperar totes les categories, i la qualitat d'aquestes.