Actualitat

El riu a la mar

Itinerari recomanat per a 6è de primària

Activitat: recorregut a peu pel riu Millars des del poble d’Almassora fins les Goles.

Lloc: riu Millars.

Curs: sisé curs de primària.

Transport: anada a peu i tornada en autobús.

Horari: des de les 9h fins les 13 h aproximadament.

Descripció: a les 9h eixim a peu del col·legi en direcció al riu Millars. Travessem el poble fins la zona de La Molineta i per sota el pont de les 3 Viles comencem el recorregut per dins del riu. Passem pel costat de la depuradora d’Almassora i per les llacunes artificials on podrem observar algunes aus. L’itinerari continua aigües avall fins arribar a la desembocadura o gola Sud. L’últim tram del recorregut es fa pel cordó litoral de graves a vora mar, des de la gola sud, passant per la gola Fonda i fins la gola Nord o primera Gola on ens recollirà l’autobús per a tornar al col·legi. Observarem la complexa funció de les zones humides com a refugi d’animals salvatges, depuració d’aigües o formació del paisatge.

Recomanacions: portar una motxilla on guardar l’esmorzar i els seus embolcalls, aigua, protector solar, calçat còmode i gorra. No cal dur cap material didàctic. Si algú té prismàtics lleugers, pot resultar interessant dur-los.

Objectius de l’activitat: Observar la complexa funció de les zones humides com a refugi d’animals salvatges, depuració d’aigües o formació del paisatge. Estudiar el riu des de una visió ecosistèmica, es a dir, què de la mateixa manera que un bosc no és un magatzem de fusta, tampoc un riu és un canal d’aigua.