Actualitat

Dilluns, 11 octubre 2021

El Roser d’Almassora reuneix a Xavi Sarrià i el tribut a Camilo Sesto

La jornada inclou dues exhibicions taurines i l’entrada de vaques de Jaime Tárrega

Les festes en honor a la Mare de Déu del Roser continuen hui a Almassora amb especial rellevància en l'apartat musical, on està previst el concert de Xavi Sarrià i Rodalia. La música en valencià prendrà el Recinte Fester a partir de les 22 hores per a tancar una jornada en la qual els bous també tindran el seu espai.

L'apartat taurí d'Almassora començarà a les 13 hores amb l'entrada i prova de vaques, en aquesta ocasió a càrrec de Jaime Tárrega. Ja a la vesprada l'activitat tornarà a la Vila amb la doble exhibició a càrrec de l'últim exemplar de Fuente Ymbro del tancament del passat dissabte. La plaça de la Picaora acollirà l'eixida de ‘Malicioso’, que a la nit serà embolart en la plaça Major. En segon lloc està prevista l'exhibició de ‘Madrileño’, el Montes de Oca triat per les penyes El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba i La Kalatra.

Els més xicotets també tindran una oportunitat d'emular el tancament pels carrers de la Vila amb l'activitat patrocinada per l'Associació de Penyes Taurines d'Almassora (APTA) una vegada finalitzades les exhibicions de la vesprada. A més, la plaça Santa Isabel oferirà propostes infantils a càrrec de l'empresa Pim Pam Pum a partir de les 18.30 hores.

Per part seua, la plaça d'Espanya acollirà el tribut a Camilo Sesto a les 20 hores, mentre que els concerts de música en valencià estan previstos en el Recinte Fester amb Rodalia a partir de les 22 hores i Xavi Sarrià una hora després. La Regidoria de Dinamització Lingüística rasa amb aquestes propostes la programació especial amb motiu del 9 d’Octubre, que ha inclòs també pilota valenciana, ofrena al Rei Jaume I i Pere Cornell, a més del castell de focs patrocinat en la nit del dissabte per la Diputació de Castelló.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Almassora ofereix aquesta nit el servei de Bus Fester per a totes aquelles persones que vulguen desplaçar-se fins als nuclis de festa amb seguretat. Té eixida a les 2.00, 3.00, 4.00, 5.00 i 6.00h des de la confluència del camí Benafelí amb el carrer Manuel Vivanco. Disposa de cinc parades oficials (carrer Boqueres, 9 d’Octubre, Transformador, Boqueres, Pius XII i centre social Sant Jaume), però qualsevol persona que ho utilitze pot sol·licitar al conductor que pare en qualsevol moment del recorregut, tal com ha indicat la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau.

L'activitat continuarà demà amb la missa solemne en honor a la Verge del Pilar, el Dia dels Majors, jocs infantils i una nova jornada de bous salvatges a la Vila d'Almassora, en aquest cas amb astats de El Soldado i La Palmosilla.