Actualitat

Dimecres, 12 juny 2019

Facsa substitueix el col·lector de residuals de Boqueres a Almassora

Les obres afecten un tram de 44 metres de conducció a l’entorn de Corell

Els operaris de Facsa conclouran aquesta setmana la substitució del col·lector d'aigües residuals del carrer Boqueras d'Almassora. Una inspecció amb càmera de televisió a l'interior del recinte va detectar la deterioració de la instal·lació a conseqüència de la seua antiguitat, per la qual cosa la signatura va encarregar la substitució per a garantir el servei a l'entorn del grup Corell i els voltants d'aquest vial.

La responsable d'explotació de Facsa a Almassora, Patricia Agrasar, i el regidor de Serveis Públics en funcions, Joan Antoni Trenco, han visitat els treballs per a conéixer l'abast de l'actuació, que afecta a 44 metres de conducció de formigó de 400 mil·límetres molt envellida pel pas del temps. Cal recordar que el col·lector en aquest tram discorre per la vorera a una profunditat de metre i mig.

De no executar-se la substitució, l'entorn del carrer Boqueras, entre Nou d'octubre i el carrer Viver, podria patir problemes en la gestió d'aigües residuals. L'actuació de l'antic col·lector per un tram de polietilé corrugat SN-8 de 400 mil·límetres assegurarà el funcionament del col·lector d'aigües residuals entre els pous de sanejament, “de manera que garantim un servei òptim a la ciutadania i menor risc d'interrupcions en la gestió”, segons el regidor de Serveis Públics en funcions.

Al marge, l'empresa i el consistori mantenen activa una campanya informativa per a atallar els emboces de la xarxa causats per l'acumulació de toallitas en les canonades de la xarxa pública després de l'embós en un col·lector de 500 metres situat en el camí Om Blanc de la platja.