Actualitat

Dimecres, 20 octubre 2021

Galí representa a la província en el consell de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

Participa hui en Elx en la constitució de l’ens com a delegada provincial

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha designat a l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, com a representant de les corporacions locals per a formar part del consell de direcció de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori. La primera edil exercirà com a delegada de la província en aquest òrgan que es reuneix hui a Elx per a la seua constitució.

Galí participa aquest matí en la trobada autonòmica que permetrà constituir el consell de direcció, desginar la secretari/a, aprovar el règim de reunions de l'ens i abordar l'estat de situació de la posada en marxa. Presideix la trobada a l'Ajuntament d'Elx la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, en qualitat de presidenta del consell.

Cal recordar que el ple d'Almassora es va adherir al juliol a l'Agència per a cedir les competències d'inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística en els supòsits d'infraccions urbanístiques greus o molt greus comeses sobre el seu territori, ja siga en sòl no urbanitzable comú o protegit.

Aquest òrgan és un instrument per a vetlar de manera eficaç “per la utilització racional i legal del sòl” amb l'objectiu de “posar fi al descontrol de les construccions en sòl no urbanitzable que s'ha produït en la Comunitat Valenciana al llarg de molts anys”, segons figura en la carta d'invitació a participar en el projecte al qual es va sumar Almassora a l'estiu.