Actualitat

Dilluns, 7 setembre 2020

L’apertura del Regina Violant marca l’inici de curs a Almassora

Els col·legis de la localitat escolaritzen al 79% de l’alumnat de tres anys

El col·legi Regina Violant d'Almassora ha obert hui les seues portes després de 14 anys d'activitat en barracons. Després d'un mes de mudança des de les aules prefabricades al nou edifici, el bloc del carrer Sant Ildefons ha començat el curs escolar en les noves instal·lacions, adaptades a les mesures de seguretat contra el coronavirus igual que en els altres cinc col·legis d'Almassora. Els centres públics han escolaritzat al 79% de l'alumnat de tres anys de la localitat.

El comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha supervisat la seguretat i el trànsit en els voltants del centre al qual s'han desplaçat a primera hora l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora d'Educació, Raquel Barberà, per a desitjar un bon inici de curs a la comunitat educativa. Màscares, gel hidroalcohòlic i entrades separades per a evitar aglomeracions han marcat l'accés en el primer dia d'activitat del nou Regina Violant.

El centre, executat amb una inversió de 5.321.608,86 euros, alberga des de hui a prop de 600 estudiants d'Infantil i Primària en 7.127 metres quadrats de superfície construïda. En el seu cas, el Regina Violant copa les 75 places oferides per a alumnat de tres anys, igual que el col·legi Santa Quitèria, que ha cobert les 25 matrícules disponibles per als estudiants més xicotets.

Segons les xifres facilitades per Educació, dels 315 menors d'Almassora nascuts en 2017, 249 estan escolaritzats en algun dels sis col·legis públics de la localitat. Aquesta xifra suposa el 79% de matriculacions, una de les xifres més altes dels últims anys. Així, amb una demanda molt notable, segueixen al Regina i el Santa Quitèria tant el col·legi Cardenal Cisneros, com el Germans Ochando i l'Errando Vilar, amb 45, 44 i 41 sol·licituds respectivament de les 50 que els tres centres oferien per a l'inici de l'etapa escolar. El col·legi d'Ambaixador Beltrán compta amb 18 matriculacions de 50 places oferides.

“Hui és un dia molt esperat per a tota la comunitat educativa per la reobertura dels col·legis després del confinament, però l'inici de l'activitat en el Regina Violant ho fa encara més especial després de tants anys d'instal·lacions precàries”, segons l'alcaldessa d'Almassora. En la seua opinió, la inauguració del recinte educatiu “posa punt i final a 14 anys en barracons i suposa un nou al·licient per al Santa Quitèria i l'Ambaixador Beltrán, que eixiran a concurs públic en uns mesos”.