Actualitat

Dimarts, 28 juliol 2020

L’obra del Regina Violant finalitza a Almassora després d’invertir 5,3 milions d’euros

El conseller Marzà i l’alcaldessa assisteixen a la recepció dels treballs

Els arquitectes municipals d'Almassora, directors de l'obra del col·legi Regina Violant, i els tècnics de la Conselleria d'Educació han signat aquest migdia l'acta de recepció de les obres després d'una inversió de 5.321.608,86 euros. El tràmit suposa el vistiplau a la conclús dels treballs i marca l'inici de la neteja i la mudança al nou centre educatiu.

El conseller Vicent Marzà; l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d'Educació, Raquel Barberà, han assistit a la signatura de la recepció al costat de la directora del Regina, Estefanía Arnau, després que l'empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras, segona adjudicatària dels concursos públics després de l'abandó de la primera, hagi retallat els terminis d'execució per a finalitzar en temps rècord la construcció de l'edifici.

No en va, la mercantil va assumir els treballs el 27 de juny de 2019 amb un termini de 15 mesos d'obra i avui ha assistit a la fi de l'edificació. “Ni el coronavirus ni les fortes pluges que hem sofert en aquest any ni les dificultats d'executar un edifici tan gran amb tants equips de treball implicats han suposat un problema per a la constructora, que ha avançat totes les dates perquè el Regina Violant obri les seves portes al setembre”, segons Galí.

El col·legi té 9 aules d'Infantil, 12 de Primària, menjador, gimnàs i un pati coeducatiu per a donar cabuda a 600 estudiants que començaran el curs en les noves instal·lacions després que els primers barracons arribessin a Almassora en 2006. El centre dissenyat pels tècnics de l'Ajuntament té una superfície construïda de 7.127 metres quadrats en els quals hi ha àmplies zones verdes, amb espais per a llegir a l'ombra, jugar en els arenals i el rocòdrom horitzontal i recuperar jocs tradicionals com el sambori o el set i mitjà.

A més de la constructora i als tècnics municipals, l'alcaldessa ha agraït per endavant als integrants del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) la seua predisposició per a supeditar les seues vacances a la mudança dels barracons al nou edifici. L'equip municipal s'encarregarà del trasllat de mobiliari i materials a les aules del carrer Sant Ildefons.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Almassora ha reservat 66.757,10 euros per a adequar l'entorn del col·legi Regina Violant. En concret, es tracta de 41.757 euros destinats a la connexió per als vianants i l'emmallat d'instal·lacions entre els carrers Sant Ildefons i Verge del Socors i altres 25.000 euros per a l'asfaltat en els voltants del nou centre educatiu.