Actualitat

Dimecres, 25 setembre 2019

La banda d’Almassora dóna veu al públic en l’inici de temporada

La Esmeralda convida a quatre compositors valencians al concert-col·loqui del dissabte

La Unió Instructiu Musical La Esmeralda donarà veu al públic, per primera vegada en la seua trajectòria, en l'inici de la temporada, previst per a aquest dissabte a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura d'Almassora. El concert-col·loqui amb quatre compositors valencians és l'aposta de la formació que dirigeix Víctor Alapont per a estrényer llaços amb l'auditori i fer-li partícip de la seua programació.

El mestre Alapont ha presentat el concert aquest matí al costat del regidor de Cultura d'Almassora, Javier Mollá, sota el títol ‘Música, mestres!’. El projecte consisteix a portar a la localitat a “quatre compositors d'excepció que estan exportant la música de banda al voltant del món, amb viatges al Japó, Colòmbia o Suïssa, i que representen molt bé el treball de la música de banda”.

Són els compositors José Alamá Gil, José Suñer Oriola, David Penadés Fasanar i Vicent Ortiz Gimeno, que aprofiten la seua visita a Almassora per a assajar amb La Esmeralda i que aquest dissabte dirigiran les seues obres al costat dels músics locals. “Ningú millor que ells per a fer arribar l'essència de la seua música als professionals de la banda i al públic que ens acompanyarà aqueixa vesprada”, segons Alapont.

El concert arrancarà amb el pasdoble ‘La Esmeralda’ de Carles Romero Meliá sota la batuta del mestre de la Maragda, que també dirigirà l'obra de Alamá ‘Al·legoria a la dansa dels oficis’. La primera part del concert acabarà amb ‘8 de febrer’, a càrrec de Vicent Ortiz Gimeno. A continuació, Penadés estrenarà la partitura ‘Núria Felip’, mentre que Suñer Oriola dirigirà ‘Images’.

Finalitzada la part musical, compositors i públic mantindran un col·loqui, “una iniciativa inèdita per a la Maragda que ve motivada pel nostre objectiu de continuar superant-nos per a atendre un auditori que respon en cada convocatòria i a uns músics excepcionals dels quals em sent molt orgullós i afortunat per poder treballar diàriament conjuntament”, en paraules del director.

Mollá ha instat als afeccionats a la música a recollir les invitacions, que són gratuïtes, a la Casa de la Música per a assistir al concert del dissabte a la Casa de la Cultura. “Aquesta proposta totalment nova és la millor manera d'iniciar la temporada cultural de la banda i estem segurs que encuriosirà del públic”, segons Mollá.