Actualitat

Dimarts, 13 octubre 2020

La Policia d’Almassora incorpora equips contra inundacions

Adquireix material de salvament per a millorar la resposta en emergències

La Policia Local d'Almassora ha incorporat als seus equips material específic de protecció i resposta en cas d'inundacions. Es tracta de 14 vestits per a pluja i dos equips complets de salvament que el comissari cap, Roberto Verdoy, va sol·licitar per a la plantilla amb l'objectiu de millorar la seguretat dels agents i, al temps, garantir una millora en els temps de rescat en emergències.

En concret, la Policia Local d'Almassora ha incorporat 14 equips per a pluja formats per mico amb botes de goma i butxaques termosellados i, al temps, dos equipaments complets de salvament que inclouen tres jupetins automàtics salvavides, dos cinturons de seguretat amb argolla i dos salvavides que incorporen corda de 30 metres per a facilitar el desplaçament dels agents fins a una persona atrapada per inundacions en un supòsit de fort temporal.

Verdoy ha mostrat a l'alcaldessa, Merche Galí, i al regidor de Seguretat, Javier Martí, els nous equips d'emergència que el departament ha inclòs entre el vestuari reglamentari i el material de salvament. Martí ha recalcat “la voluntat que mai hàgem d'estrenar-los però que, en cas de patir unes inundacions com les del passat mes de març, puguem protegir millor als treballadors i als afectats”.

La inversió, que supera els 2.600 euros, se suma als 18.000 euros reservats en l'últim ple de l'Ajuntament d'Almassora per a la compra d'un nou vehicle patrulla que millore la flota disponible. La modificació de crèdit aprovada en sessió plenària permetrà destinar a despeses més urgents el pressupost que l'Administració local no ha pogut gastar en activitats suspeses pel coronavirus, com les dues setmanes de festes patronals o esdeveniments culturals, esportius i comercials.

Bancs (18.000 euros), marquesines (13.215) i papereres (4.785) també rebran part d'aquests fons per a executar millores en la via pública. A més estan previstes les actuacions de renovació de paviment al carrer del Torrelló (23.486,84), el carrer Indústria (30.000 euros) o la rotonda d'intersecció entre la N-340 i el polígon Ramonet (30.000), desgastades pel pas de vehicles pesats.