Actualitat

Dilluns, 19 octubre 2020

La Vila d’Almassora festeja el 25 aniversari del Torrelló

Un ‘video-mapping’ en la plaça de l’Església commemora la trajectòria del museu

La plaça de l'Església d'Almassora va acollir la projecció d'un ‘vídeo-mapping’ que va recórrer els orígens i la trajectòria del Museu del Torrelló en els seus primers 25 anys d'existència. La façana del temple va servir de pantalla gegant per a l'emissió d'un documental de huit minuts copatrocinat per l'Ajuntament d'Almassora i els fons FEDER de la Unió Europea.

La plaça va albergar dues passes de la projecció a partir de les 20.30 hores amb 50 cadires distribuïdes en l'espai remodelat i seguint la normativa contra la pandèmia de coronavirus. La projecció va recuperar els inicis de les excavacions en el jaciment del Boverot, l'extracció i emmagatzematge de les restes i la posterior exhibició en la col·lecció de la sala del carrer Major.

És aquesta sala la que va visitar la comitiva en primer lloc, abans de desplaçar-se a la plaça Major, per a celebrar els 25 anys de trajectòria. En aquests moments llueix nova il·luminació, amb leds valorats en 19.247,24 euros cofinançats per fons FEDER, per a millorar l'exhibició de les restes en les vitrines.

L'esdeveniment va ser organitzat des de la Regidoria de Patrimoni i la programació inclou a més quatre jornades de portes obertes els dissabtes 17 i 24 d'11 a 13 hores i de 19 a 21 hores i els diumenges 18 i 25 d'11 a 13 hores. D'altra banda, el departament també ha organitzat rutes guiades gratuïtes per la Vila per a mostrar al públic els principals llocs d'interés del centre històric després de les obres de conversió en zona de vianants cofinançades també per la Unió Europea.

La inversió al carrer i la plaça ha aconseguit els 441.940,52 euros i continuarà l'any vinent amb la remodelació de la plaça Major i els vials adjacents per a completar la reforma del barri antic. Per a donar a conéixer el resultat dels treballs i el patrimoni senyalitzat amb nova retolació en el paviment serà objecte de les visites guiades previstes en horari diürn i nocturn.

Així, les persones interessades a participar en el recorregut han de reservar plaça en en la web municipal www.almassora.es a través de l'apartat Serveis i, dins d'aquest, en Inscripcions Activitats. Les rutes eixiran del museu a les 11 hores els dies 17, 18, 24 i 25 i, en el cas dels dissabtes 17 i 24, també hi haurà visita nocturna a les 19.30 hores.