Actualitat

Dimarts, 22 novembre 2022

La XXI Fira Medieval d’Almassora omplirà la Vila aquest cap de setmana

La mostra de Sant Andreu comptarà amb 65 llocs de venda i 40 actes en el nucli històric

El barri de la Vila d'Almassora acollirà aquest cap de setmana la XXI edició de la Fira Medieval. El regidor de Cultura, Javier Mollá, acompanyat por el gerent de l'empresa responsable de l'esdeveniment, Álvaro Bayarri, ha presentat aquest matí la programació de la Fira de Sant Andreu. Tots dos han explicat l'horari, els 65 llocs de venta i els 40 actes gratuïts que ocuparan el centre històric durant tot el cap de setmana. Almassora gaudirà de la Fira Medieval lliure d'aforament després de la seua suspensió per la pandèmia en 2020 i la realització l’any passat baix estrictes mesures de seguretat.

La cita, amb accés gratuït a tota la ciutadania, tornarà a omplir de banderoles i casetes els carrers de la Vila. L'esdeveniment temàtic començarà aquest divendres a partir de les 17.30 hores i tancarà les seues portes sobre les 22.15 hores. Per el que respecta al dissabte l'horari abastarà des de les 9.30 fins a les 14 hores per el matí i des de les 17.45 fins a les 22.30 hores per la vesprada. El diumenge, últim dia de la fira, l'horari de matí serà el mateix que el dissabte mentre que per la vesprada les activitats s'estendran fins a les 21 hores.

La signatura promotora de la Fira Medieval, Eventos Bayarri, experta en el muntatge d'aquesta mena de programacions temàtiques en diferents localitats, ha aconseguit 65 llocs de venta i unes 40 activitats per a tots els públics. Animació per a menors, exposicions, actuacions musicals, casetes artesanes, varietat de productes i d'oficis històrics, falconeria amb ocells rapaços, passejos amb oques i un sense fi d'actes.

La fira temàtica ocuparà el lloc tradicional: la plaça Major, la plaça de l'Església i la plaça de la Picaora, així com els carrers Sant Joaquim i Sant Vicent, a més de les seues respectives adjacents. Bayarri ha confirmat que durant tot el cap de setmana hi haurà un espai d'artesania, cambra de tortures, eines de cultiu, activitats infantils com a contacontes, obres teatrals o actuacions musicals, falconeria, oques i campament de l'època.

Per últim, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora, Javier Mollá, ha animat a tota la població del municipi i voltants perquè acudisca a la XXI edició de la Fira de Sant Andreu. “Des de 2019 no podíem celebrar la Fira Medieval sense restriccions de seguretat por la pandèmia, un dels nostres barris més emblemàtics com la Vila acollirà tots els llocs de venta i actes enfocats per a tots els públics”, ha afirmat l'edil responsable de l'àrea.

Almassora Vi

La Fira Medieval comptarà con la celebració d'Almassora Vi, esdeveniment gastronòmic que no tenia lloc des de 2019. La confluència dels carrers Sant Vicent i Sant Blas serà el punt de trobada el dissabte des de les 11.30 fins a les 14 hores i des de les 18 fins a les 21 hores. El públic interessat podrà degustar tres consumicions i una copa de vidre d'obsequi amb una entrada única de set euros. Les bodegues Baigorri, Comenge, Herrero i Emendis, a més de les convidades especials Fulano de Tal i Mari Trini, seran les protagonistes de l'acte.