Actualitat

Dilluns, 4 novembre 2019

Les II Almaenjoc promouran la igualtat en els jocs infantils

La inscripció per als dies 15 i 16 està oberta en la web municipal d’Almassora

L'Ajuntament d'Almassora centrarà les segones jornades Almaenjoc en la defensa de la igualtat en els jocs infantils. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 15 i 16 en el propi consistori. Les persones interessades han d'inscriure's de manera gratuïta a través de la web www.almassora.es. El consistori posa a la disposició del públic 20 places per a assistir a les conferències.

L'esdeveniment inclou jocs, exposicions i xarrades amb l'objectiu de promocionar la participació d'adults i xicotets. En aquest cas, la sala Espai Mercat obrirà les seues portes a la inauguració de l'exposició ‘Construïm igualtat’, que estarà oberta a visites fins al 22 de novembre. D'altra banda, la plaça d'Espanya acollirà l'inici de les jornades el divendres 15 de 17 a 19 hores amb ‘La igualtat en joc’, dirigit al públic infantil, que compartirà tallers diferenciats per edats.

Idèntic escenari serà el que albergarà en el matí del dissabte CreArt, recinte destinat a les activitats amb materials reciclats entre les 11.30 i les 13.30 hores. L'organització promourà l'ús lliure de tots els elements per a fomentar la motricitat dels més xicotets. L'objectiu passa per impulsar la creativitat a través del dibuix o la pintura. L'activitat oberta a tot el públic continuarà a la vesprada amb jocs cooperatius entre les 17 i les 19 hores.

L'apartat més professional d'aquestes segones jornades està previst per a la jornada del dissabte amb dues xarrades al matí i dues a la vesprada. L'aula de formació del consistori, situada en la tercera planta, acollirà a les 10.30 hores ‘Els valors del joc’, a càrrec de Macarena Gómez, i ‘El pati com a punt de trobada’, impartida per Carmen Jasanada al migdia.

Les xarrades, a les quals poden assistir professionals i però també aficionats, tornaran a la vesprada amb ‘Construir igualtat’, a càrrec de Carmen Cabrera (16.30 hores), i ‘El dret al joc en la infància i l’adolescència’, que impartirà Jaume Bantulà a partir de les 18 hores i amb la qual l'organització tancarà l'II Almaenjoc.

La regidora de Museus, Isladis Falcó, ha recordat que la primera edició va servir com a impuls al Museu del Joguet i, en aquesta ocasió, el seu departament ha decidit fomentar la igualtat a través d'aquestes jornades “com una nova via per a educar en els valors del respecte i la tolerància, sempre en contra del sexisme”.