Actualitat

Les llacunes artificials i les aus

Itinerari recomanat per a segon i tercer cicle de primària i l'ESO

Activitat: recorregut a peu pel riu Millars des del poble d’Almassora fins l’observatori d’aus de les llacunes artificials.
Lloc: riu Millars.
Transport: anada i tornada a peu.
Horari: des de les 9h fins les 13h aproximadament.
Descripció: a les 9h eixim a peu del col·legi en direcció al riu Millars. Travessem el poble fins la zona de La Molineta i per sota el pont de les 3 Viles comencem el recorregut per dins del riu. Passem pel costat de la depuradora d’Almassora i pel costat de les llacunes artificials. A la zona de les llacunes pujarem a la torre mirador on, si tenim sort, podrem observar algunes aus. L’itinerari continua fins la zona recreativa on esmorzem. Després seguim el recorregut aigües avall fins el mirador d’aus i tornem en direcció al poble per damunt de la mota des d’on es pot observar el riu i la seua vegetació.
Recomanacions: portar una motxilla on guardar l’esmorzar i els seus embolcalls, aigua, calçat còmode i gorra. No cal dur cap material didàctic. Si algú té prismàtics lleugers, pot resultar interessant dur-los. Porteu la farmaciola.
Objectius de l’activitat: Observarem la complexa funció de les zones humides com a refugi d’animals salvatges, depuració d’aigües o formació del paisatge. Estudiarem el riu des de una visió ecosistèmica, es a dir, què de la mateixa manera que no entenem un bosc com un magatzem de fusta, tampoc entenem un riu com un canal d’aigua.