Actualitat

Divendres, 13 setembre 2019

Més de 400 obres de 20 països competeixen en el I Festival de Curtmetratges d’Almassora

Un actor o actriu de rellevància nacional rebrà el premi Alma de Honor

El regidor de Cultura d'Almassora, Javier Mollá, i el director de cinema Sergi González han avançat hui que l'I Festival Internacional de Curtmetratges d'Almassora, Ànima, ha reunit 432 obres de més de 20 països de procedència. La Casa de la Cultura acollirà la gala el 26 d'octubre, en la qual un actor o actriu de rellevància nacional serà premiat amb l’Alma de Honor després d'una setmana de projeccions per a escolars i públic en general.

González ha especificat que, dels 432 curts registrats en el període habilitat, el jurat ha seleccionat més de 50 per als premis que entregarà en la gala final. Entre les novetats d'aquesta primera edició destaca la participació dels més xicotets a través de les projeccions per a escolars que tindran lloc en horari matinal durant la setmana en grups diferenciats per edats per a adaptar els continguts.

Mollá ha destacat “la quantitat d'obres presentades en aquesta primera edició i la qualitat de moltes d'elles”. No en va, la Casa de la Cultura acollirà projeccions com ‘Cerdita’, premi Goya al millor curtmetratge de ficció en 2018, o la cinta ‘9 pasos’ del almassorí Moisés Romera, candidata en l'última edició. A més, l'organització convidarà a un “actor o actriu de rellevància nacional com a revulsiu d'aquest debut d'Almassora en el panorama cinematogràfic internacional i li atorgarà l’Alma de Honor.

Mollá ha convidat a la ciutadania a acostar-se de forma gratuïta a la Casa de la Cultura entre el dilluns 21 i el divendres 25 d'octubre per a gaudir de la programació, que s'estendrà al voltant d'hora i mitja cada nit a partir de les 22 hores. El cicle conclourà el dissabte 26 amb la gala per al lliurament dels premis. El jurat entregarà un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el públic premiarà amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votació no professional. A més, hi haurà un guanyador que rebrà un bo de participació en els festivals patrocinats per Movibeta.