Actualitat

Dijous, 16 maig 2019

Més de 60 persones ‘blinden’ la seguretat del ‘encierro’ a Almassora

Col·laboradors i voluntaris lluiran un braçalet blau en el recinte de la Vila

L'operatiu de seguretat del tancament del pròxim dissabte reunirà a més de 60 persones a la Vila d'Almassora. Així ho van acordar anit els col·laboradors, voluntaris, responsables de les barreres i la regidora de Festes, Isladis Falcó, citats a la reunió que va dirigir l'inspector de Policia Local, José Alós, per a distribuir els trams de vigilància durant la carrera amb bous de Román Sorando.

Falcó va agrair la predisposició de totes les parts per a coordinar un operatiu “que va resultar més que exitós en l'última edició gràcies a la responsabilitat i la dedicació de tots en el tancament”, que en aquesta ocasió es retarda mitja hora fins a les 11.30 per a afavorir la participació de públic i que substitueix els mocadors de l'última edició per braçalets blaus.

La regidora va brindar als participants la possibilitat de repetir la mateixa distribució que en l'anterior edició, quan no es va produir cap contratemps. Entre les principals preocupacions de l'organització figura la seguretat dels corredors i la conscienciació del públic a l'hora d'ocupar les barreres habilitades amb tal fi. L'inspector va apel·lar a la responsabilitat de l'equip per a garantir el compliment de la normativa.

D'aquesta manera, voluntaris i col·laboradors, que lluiran el braçalet distintiu, hauran de convidar a eixir de les barreres rateres a qualsevol persona perquè queden lliures per als corredors que necessiten refugiar-se dels exemplars de Román Sorando. En el cas de les barreres de tisora, el públic haurà de situar-se darrere i en cap cas podrà asseure's en la part més pròxima al recorregut del ramat.

Tots els trams comptaran amb la vigilància d'un equip que suma 12 pastors, 17 col·laboradors i expert, 17 voluntaris, els 15 policies locals i 12 integrants de Protecció Civil. Per part seua, el cirurgià Gustavo Traver estarà al capdavant de la infermeria del carrer San Isidro amb l'equip mèdic que s'ocuparà de les intervencions ‘in situ’, en cas de produir-se, o decidirà el seu trasllat a l'Hospital General de Castelló, centre de referència per a Almassora.

Com de costum, el ramat partirà dels corrals situats en la plaça de l'Església, enfilarà el carrer Sant Joaquim, doblegarà per Colón i recorrerà el carrer Sant Vicent fins al final del trajecte, situat en el Portal. Si no es produeix cap incident, el tancament durarà poc més d'un minut, “el més perillós de la setmana taurina d'Almassora, per això ens preparem a consciència perquè tot isca bé i les milers de persones que ens visiten puguen gaudir amb nosaltres d'aquest acte tan especial”, segons la regidora de Festes.