Actualitat

Programa d'educació ambiental: "El contenidor marró a l'escola"

*

Després de la prova pilot que l'Ajuntament d'Almassora va implementar per a introduir el contenidor marró al municipi, va sorgir la campanya “El Contenidor Marró a l'Escola”, com a objectiu de fer arribar la importància del compostatge d'orgànica a cada xiquet i xiqueta dels centres escolars de la localitat.

Es realitzaren 108 tallers (un per cada aula) de una hora de duració, des de primer d’infantil fins a sext de primaria. Es programaren per col·legis i la duració va ser des de octubre de 2017 fins març de 2018. Els tallers es realitzaren en el espai ‘’Darremur Orgànic’’.

Posteriorment, es va realitzar un espectacle dissenyat per la campanya en cada col·legi, un total de sis espectacles.

Tallers

Durant els tallers mediambientals, es va analitzar una mostra de sòl del bosc: les seues parts, les seues funcions, conèixer i identificar els éssers vius, els microscopis i macroscópics. A més, es va poder comparar un sòl ric en matèria orgànica, en el qual hi ha hagut descomposició, amb un sòl desproveït de vida. Aquesta dinàmica ens va ajudar a comprendre els cicles de la naturalesa i la importància de oferir els serveis ecològics que necessitem per viure.


Posteriorment, es va crear un xicotet hàbitat en una botella que després cada xiquet o xiqueta es va poder portar a casa per a analitzar l'evolució del procés de descomposició i veure com viuen els éssers en el món subterrani.


Finalment, es va acabar la sessió amb un joc per a entendre què coses són orgàniques i inorgàniques i amb una pràctica vivencial per a integrar els coneixements adquirits sobre aquest procés bàsic: el cicle de la Vida-Mort-Descomposició, segons el qual funciona tota la Biosfera.

Espectacle ECODISSEA

Se trata de un espectáculo nuevo, que se diseñó expresamente para nuestra campaña, es una propuesta visual y apta para todos los públicos y dirige a informar y fomentar el reciclaje orgánico y el uso del contenedor marrón.

El espectáculo consiste en que, en el año 2580, el planeta Tierra se ha convertido en un vertedero gigante. Parece que ya es demasiado tarde y solo queda una última alternativa, viajar al pasado, al punto exacto en el tiempo donde la humanidad aún podía hacer algo para cambiar su destino Así es como los cronoviajeros llegan al S. XXI, donde ayudados por los habitantes (el público) trataran de solucionar el problema ecológico para poder volver al año 2580 con la esperanza de que la contaminación haya desaparecido.

Es un espectáculo familiar y musical, donde los actores y actrices utilizan diferentes técnicas teatrales e intentan concienciar al público de la importancia del reciclaje orgánico y de respetar los ciclos de la vida de una manera entretenida y divertida