Actualitat

Dijous, 15 juliol 2021

Sis bous de Fuente Ymbro per a recuperar el tancament a Almassora

Penyes i Ajuntament cofinancen el lot previst per a obrir fira del Roser el 2 d’octubre

Sis bous de Fuente Ymbro per a obrir la setmana gran en honor a la Mare de Déu del Roser a Almassora el mes vinent d'octubre. Aqueixa és la intenció que remenen la Regidoria de Festes i les penyes taurines de la localitat després de la interrupció dels festejos per l'impacte del coronavirus. L'alcaldessa, Merche Galí, i l'edil de l'àrea, Isladis Falcó, han presentat hui, al costat dels representants de les penyes patrocinadores, els exemplars d’encast Jandilla triats per a reprendre la festa dels “bous al carrer .

Es tracta de sis astats negres i acolorits que cofinançaran el consistori i les penyes Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines d’Almassora i el grup format per T’Empujen,Racó, Barrilet i Penjats dissabte 2 d'octubre si la situació sanitària ho permet. El recent viatge de la Junta Local de Festes i les penyes a Andalusia va confirmar l'aposta inèdita per celebrar un tancament d'aquest ferro a la província, tal com ha indicat Va falcar en la roda de premsa de presentació.

Els preparatius han començat per a tindre a punt el lot del tancament en cas que la pandèmia remeta i les autoritats autonòmiques autoritzen la celebració de festejos de bous al carrer. L'alcaldessa d'Almassora ha recordat que la voluntat municipal “passa per reprendre tots aquells actes de les festes patronals que puguen celebrar-se complint els protocols sanitaris de cada moment una vegada que la major part de la població estiga vacunada”.

Galí ha recordat la “incertesa” que, igual que la resta d'espectacles, afecta als taurins a causa de l'avanç i descens periòdic dels contagis, un fet que manté en suspens en aquests moments la celebració dels festejos patronals. “No obstant això, el nostre desig és poder dur-los a terme i perquè això ocórrega, en cas de comptar amb autorització, havíem d'adquirir ja el lot del tancament que finançaran Ajuntament i penyes per a recuperar la popular carrera per la Vila”, segons Galí.

En la trobada han participat els presidents de les penyes Caragol (Quique Mollá), Aficionats al Bou (Juan Luis Marín), Aficionades Taurines (Susana Pons) i T’Empujen (Gustavo García), que han apel·lat a la unió de les penyes per a recuperar un dels esdeveniments que més interés desperta i que suposa un senyal d'identitat de les festes d'Almassora.