Actualitat

Dimarts, 5 març 2019

Un jurat professional premiarà els millors plats de la Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora

El públic podrà degustar vora 50 propostes diferents elaborades pels bars i restaurants locals

El compte arrere per a la IX Ruta de la Tapa i el Vi començarà aquesta vesprada amb la presentació de les 48 propostes amb les quals els bars i restaurants del municipi participen en aquesta campanya. L'elaboració serà més encara que altres edicions posat que els cuiners i les cuineres se sotmetran a les valoracions d'un jurat professional que determinarà quins seran els tres millors plats de la ruta.

Al capdavant de l'equip encarregat de jutjar les receptes estaran Pau Montero i Juan Francisco Andrés, professors de cuina i pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Costa de Azahar de Castelló. Els acompanyarà el vicepresident de Tambors de Passió, Óscar Blanch. El jurat valorarà la presentació, els ingredients utilitzats, l'originalitat i el sabor i establirà un guanyador per a les categoria de tapa tambor, tapa de la ruta i tapa Tallers Queral.

“La presència d'aquests professionals eleva el nivell de la nostra ruta de la tapa i servirà per a premiar l'esforç que cada any fan els locals participants per a millorar les seues receptes”, ha assegurat el regidor de Comerç, Roger Beltrán. L'edil ha destacat el valor promocional que tindrà per als bars i restaurant ser triats com els millors per al jurat i ha desitjat sort a tots els participants.

Així doncs, la IX Ruta de la Tapa i el Vi d’Almassora començarà el divendres 5 d'abril i les delícies d'aquesta edició podran degustar-se fins al 28 del mateix mes. El veredicte del jurat professional es donarà a conéixer el 18 d'abril, festivitat de Dijous Sant, i els locals creadors de les tapes seleccionades rebran tres dels premis que es lliuraran en finalitzar l'esdeveniment gastronòmic, durant les festes de Santa Quitèria, en companyia del locals seleccionats pel públic.

Cal destacar que aquesta edició també inclourà plats sense glútens, vegans i dolços, com unes llesques amb ou de Setmana Santa. Per a regar aquestes delícies, el proveïdor local Divino Vins ha seleccionat el blanc Flor de Taronger (Bodegas Flors, IGP Castelló) i els negres Biberius roure (Bodegas Comenge, DO Ribera del Duero) i Cepas Antiguas Selección Privada (Bodegas Martínez Corta, DO La Rioja), encara que també serà possible acompanyar les tapes amb aigua o refrescos.

162