Actualitat

Dilluns, 16 març 2020

Almassora projecta un nou Ambaixador Beltrán funcional que potenciarà l’energia natural

El despatx d’arquitectes presenta la proposta a la comuntiat educativa

La regidora d'Educació d'Almassora, Raquel Barberà, s'ha reunit aquesta setmana amb representants de la comunitat educativa del col·legi Ambaixador Beltrán i el gabientes Durán Moreno Arquitectos SLP per a presentar-los el disseny del nou centre educatiu. El bufet d'arquitectura ha mostrat les imatges d'una proposta “moderna, original i funcional” que inclourà algunes peticions formulades des de l'AMPA.

L'AMPA ha sol·licitat al despatx encarregat de la redacció del projecte bàsic i d'execució que incorpore patis més naturals, hort i zones lúdiques amb diversos desnivells “que conviden als xiquets a imaginar”. Segons la idea original que va guanyar el concurs obert des de l'Ajuntament d'Almassora, el nou col·legi Ambaixador Beltrán disposarà d'aules grans, amb il·luminació natural i bona ventilació, a més de zones per a tallers comunitaris, gimnàs i sala d'actes.

La proposta s'adequarà al nou entorn que sorgisca de la demolició dels antics habitatges del professorat. Atés que l'eixida de l'alumnat del col·legi és “especialment tumultuària”, el gabinet ha previst que els accessos es canalitzen des d'una plaça per a crear un recorregut “segur i amable des de la parada d'autobús escolar de l'avinguda José Ortiz fins a la plaça d'accés, espai previ a l'entrada de l'ala d'Infantil i l'ala de Primària”.

La redacció del projecte, perquè la que el gabinet disposa de tres mesos des de la seua adjudicació, té un cost de 345.658,64 euros. El pressupost inclou també els projectes d'instal·lacions, l'estudi de seguretat i salut, la programació de control de qualitat, l'estudi de gestió de residus i l'eficiència energètica, a més de documents i projectes imprescindibles per a l'execució de l'obra nova, reforma o treballs previs d'adequació i demolicions.

Segons la proposta ideada per Durán Moreno Arquitectos, el carrer per als vianants, la plaça d'accés, el jardí d'infància, el gran porxo de Primària i un extens pati de jocs estaran connectats sempre i actuaran com a espai intermedi previ als espais docents. En el nivell superior se situaran les aules de Primària, totes orientades cap al sud-est i apuntades cap a un gran pati de jocs. Per part seua, els tallers s'orientaran cap al nord. El corredor d'accés a les aules i tallers s'il·luminarà amb llum natural, per la qual cosa no tots els espais necessitaran de llum artificial al llarg del dia.

20