Actualitat

Divendres, 23 juliol 2021

Almassora recull 10 tones d’orgànica en el primer mes del servei

Els 86 contenidors distribuïts per tots els districtes funcionen a ple rendiment

L'empresa concessionària del servei de recollida de fem a Almassora, FCC, ha xifrat en 10.160 els quilos de residus orgànics depositats por els usuaris en el primer mes en funcionament d'aquesta fracció, que va arrancar a principis de juny. A aquestes 10 tones se sumen altres 5.220 quilos recollits fins al 18 de juliol en els contenidors marrons.

El consistori aprecie com a raonable el volum de residus depositats en els primers 86 contenidors de recollida de fem orgànic que va distribuir a principis de juny por illes al costat de la resta de depòsits con l'objectiu de reduir els residus urbans. La compra dels contenidors a càrrec del pressupost municipal s'incrementarà con noves unitats en el futur per a facilitar la participació ciutadana en el projecte.

En aquest primer mes després de la seua implantació, el consistori ha reforçat les campanyes d'informació per a conscienciar a totes les franges d'edat de la població sobre ho use correcte del nou contenidor i la importància de separar bé els bioresidus per a evitar problemes durant el tractament i gestió.

A aquesta comesa es dedica l'educador ambiental contractat per a resoldre dubtes a la ciutadania en general i, concret, a grans productores com a hostaleria o centres educatius. Entre altres funciones, informa de la prohibició de tirar al contenidor marró tovalloletes humides, compreses, bolquers, bastonets d’orelles i altres elements d'higiene personal atés que dificulten el tractament dels residus orgànics.

Con ho inicie del nou curs, les activitats educatives per a formar als més joves tornaran a col·legis i instituts, que aprendran quins tipus de residus han de depositar-se en el contenidor marró. Aliments (també els caducats), paper de cuina, taps de suro o corfes d'ou somie alguns de les deixalles que han de tirar-se a aquest nou espai.

L'objectiu últim de totes les campanyes plantejades des del departament de Mitjà Ambiente passa por revertir les dades de finals de 2020 que van xifrar en un 85% el volum de fem que va anar a abocador, enfront del 15% de material reciclat. Reduir els costes econòmics i incrementar la protecció al mitjà ambiente somni les dues màximes de la modificació del contracte del servei de recollida.