Actualitat

Dilluns, 28 novembre 2022

Almassora recupera la fira medieval sense mesures COVID

La Vila se submergeix en un cap de setmana d’oci, compres i recreacions històriques

La Vila d'Almassora ha obert aquest cap de setmana la Fira de Sant Andreu, el mercat medieval que cada mes de novembre pren els carrers del barri antic com a alternativa d'oci. La corporació municipal va inaugurar la mostra en la nit del divendres amb un recorregut per l'entramat històric. La reina de les festes, María Gonell, i les dames, Alba Pesudo i Nerea Montanos, abillades amb indumentària tradicional, també van participar en la desfilada de costum.

El barri antic és l'escenari durant tot el cap de setmana de les 40 activitats programades i fins a 65 llocs de venda distribuïts pel nucli històric. A les habituals parades de comestibles se sumen també tèxtil, peces de decoració, artesania amb cànem, veles i articles de joieria, entre altres. Les associacions locals disposen també de les seues pròpies casetes per a recaptar fons.

Coincidint amb la Fira de Sant Andreu té lloc en el Raval de la Trinitat la Fira d'ONG, un altre espai solidari que reuneix la plataforma solidària d'Almassora. La corporació municipal ha recorregut aquest matí els expositors situats entre l'encreuament amb el carrer Sant Quitèria i l'entrada al carrer Sant Joaquim.

En el barri antic d'Almassora, on des d'anit conviuen joglars amb artesans d'oficis ja quasi desapareguts i la cetrecería, els llocs destinats als més xicotets formen una xicoteta fira en la plaça Major. També la taverna per a reposar forces és un dels espais més visitats d'aquesta mostra de Sant Andreu, la primera sense mesures contra el coronavirus.

Aquest fet ha permés recuperar també Almassora Vi, la fira del vi organitzada pel local DiVino i que compta amb la col·laboració del consistori per a establir els llocs en l'encreuament del carrer Major amb Sant Blai. Durant tota la jornada serveix tres vins, al costat de l'obsequi de la copa de cristall, per 7 euros. “Amb la Fira de Sant Andreu, les ONG i el vi completem una oferta d'oci per a un cap de setmana en el qual no és necessari eixir d'Almassora per a divertir-se”, segons el regidor de Cultura, Javier Mollá.