Actualitat

Dimarts, 19 octubre 2021

Almassora renova l’Ateneu Jove amb 148.000 euros confinançats per FEDER

Pacale 10 arranca les obres d’accessibilitat i creació de l’aula d’informàtica

L'empresa Pacale 10, adjudicatària de les obres de remodelació de l’Ateneu Jove d'Almassora, ha iniciat els treballs. El pressupost de la intervenció aconsegueix els 148.760 euros cofinançats al 50% per l'Ajuntament i la Unió Europea a través dels fons FEDER amb un termini d'execució de tres mesos.

D'aquesta manera, l'edifici del carrer Sant Bàrbera està ja barrat per a evitar l'accés de persones alienes a l'obra i garantir la seguretat dels transeünts durant la transformació de l'antic bloc en un modern centre de formació i oci juvenil. No en va, les velles instal·lacions es transformaran per a oferir una programació variada de cursos formatius.

La reforma s'ajusta al disseny elaborat pel departament municipal d'Urbanisme, que inclou la incorporació d'ascensor i lavabos adaptats, a més d'una rampa en l'entrada per a garantir l'accés de tota la població i acabar així amb les barreres arquitectòniques que limitaven el seu ús fins hui.

Així, els treballs han començat amb la demolició de la tabiqueria existent en la planta segona, on està prevista la nova classe, a més de la reforma per a distribuir lavabos, crear un quart de neteja i adequar totes les instal·lacions de l'edifici afectades per l'actuació (lampisteria, sanejament, electricitat, climatització, ventilació, veu i dades i equips contra incendis).

L'altre objectiu prioritari de les obres passa per crear una aula d'informàtica que permeta formar a la ciutadania en administració electrònica i accés a internet i així evitar la bretxa digital que dificulta el dia a dia a les persones de major edat. D'igual manera, la formació en noves tecnologies afavorirà la igualtat d'oportunitats per a trobar ocupació o realitzar tràmits sense desplaçar-se.

La regidora de Joventut, María Luisa Renau, ha recordat que aquesta reforma permetrà deixar arrere l'antic Ateneu Jove per a donar pas a un Casal Jove “modern, accessible, integrador i amb visió de futur”. No en va, el projecte està inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de l'Ajuntament d'Almassora com una eina necessària cap a l'evolució digital de la societat.