Actualitat

Dijous, 26 octubre 2023

El programa Impuls a la Dansa expandirà el coneixement i reconeixement de la dansa a Almassora

• L'experiència de descentralització impulsada pel festival Dansa València es desenvoluparà a Almassora entre els mesos d'octubre i novembre • La companyia Cristina Martí Vela ha sigut seleccionada per a participar en una estada de mediació en l’Escola Municipal de Dansa d’Almassora

Almassora s'ha adherit enguany al programa Impuls a la Dansa, una iniciativa posada en marxa pel festival Dansa València que té com a objectiu el suport als llenguatges del moviment durant tot l'any. El projecte, desenvolupat de complicitat amb el Circuit Cultural Valencià (CCV), té com a objectiu principal brindar oportunitats i recursos a ballarins i coreògrafs locals, així com promoure l'accés a la dansa per a tots els ciutadans.

Impuls a la Dansa consta de dues línies de treball marcades: la formació d'un col·lectiu de programadors i programadores d'espais escènics municipals i les estades i mediacions remunerades d'artistes i companyies valencianes. Enguany, al costat d'Almassora també participen les localitats d'Elx, Villena, El Puig de Santa Maria, Aldaia, Aielo de Malferit, Silla, Borriana i Dénia, així com la Universitat Jaume I de Castelló.

‘Match’ entre municipis i companyies

El programa promou tres tipus d'estades: tècniques, de creació i de mediació. Les companyies i creadors participants són seleccionats per convocatòria pública. En el cas d'Almassora, la companyia de Cristina Martí Vela treballarà el projecte “Sobre la joventut” desenvolupant la mediació amb alumnat de l’Escola Municipal de Dansa d’Almassora per a afavorir la interrelació entre estudiants i professionals en actiu. “Sobre la joventut”, és un projecte - taller on es treballaran eines d'improvisació i composició coreogràfiques a partir de moviments quotidians per a endinsar-se en el procés de la creació a partir d'experiències vivencials de les i els participants.  

La proposta comptarà amb la participació de Cristina Martí.

En les jornades disseminades al llarg de l'any, els programadors municipals visitaran dos centres de referència, l'Espai LaGranja de València i el CCCE L'Escorxador d'Elx, i MIAU - Fanzara, entés com a projecte alternatiu de la província de Castelló. Així mateix, es coneixerà en profunditat el funcionament del mercat escènic balear, Fira B!

La idea en estes sessions de formació és, acostar a la realitat de la creació coreogràfica que es duu a terme dins i fora del nostre territori i proporcionar coneixements.