Actualitat

Dimecres, 10 abril 2019

Els participants de Joventut per Almassora dissenyen el seu propi logotip

Han comptat amb el suport de l'il·lustrador Enric Redón

El programa per a persones amb diversitat funcional Joventut per Almassora ha desenvolupat un projecte creatiu i artístic a través del qual els participants han dissenyat el seu propi logotip. Els han fets amb l'ajuda de l'il·lustrador Enric Redón, qui ha donat forma a les idees proposades pels xics i les xiques a partir de dues jornades de treball conjunt.

El responsable del programa, Rafael Gallent, ha presentat el resultat del treball al costat de la regidor de Serveis Socials, Diana Belliure, en una sessió en la qual els propis joves han donat color al llenç en el qual estava plasmada la silueta del logotip. Gallent ha destacat el caràcter col·laboratiusd'aquest treball, en el qual els membres del programa “han realitzat aportacions molt interessants i amb un punt de vista molt enriquidor” i en el qual “tots han pogut votar les seues opcions favorites”.

Cal destacar que aquesta activitat forma part del calendari del programa impulsat pel consistori per a la integració de les persones amb diversitat funcional en la vida social del municipi. Per aquest motiu, la sessió d'il·lustració del logotip s'ha celebrat en un parc del municipi i ha estat acompanyada de jocs educatius, de manera que xicotets i majors pogueren participar.

Un altre dels objectius fonamentals d'aquesta iniciativa és aconseguir generar oportunitats laborals als i les joves amb diversitat funcional, per la qual cosa els responsables del programa ja prepara sessions d'orientació. Així mateix, treballen aspectes com el desenvolupament personal, l'expressió d'emocions, la cura de la salut i l'activitat física i la socialització.

L'equip de Joventut per Almassora es reuneix amb els joves durant dues vesprades a la setmana. La sessió dels dimarts (de 17.30 a 19.30 hores) es realitza a l’Ateneu Jove o en ubicacions pròximes si és a l'aire lliure. D'altra banda, la sessió dels dissabte consisteix en la realització d'una activitat d'oci, en la qual estan acompanyats per un monitor o una monitora i en la qual intenten fomentar la seua autonomia. La participació en aquest programa està oberta a tota la població fins a completar les places disponibles i per a sol·licitar la inscripció, les famílies han de dirigir-se a les oficines de Servei Socials.