Actualitat

La mar viva

Itinerari recomanat per a infantil 3 anys

Activitat: excursió per la platja del Pla de la Torre d’Almassora.

Transport: anada i tornada en autobús.

Horari: des de les 9.30 h fins les 12.30 h aproximadament.

Descripció: la platja d'Almassora conserva una escassa cobertura vegetal de poca densitat i grandària. Però són unes plantes especials, unes poques espècies que han sabut adaptar-se a la duresa de l'ambient marí: substrat pedregós/arenòs, salinitat, dèficit hídric i vent fort. Trobarem tamariu, cascall marí, rave de mar, barrella punxosa, fenoll marí, etc. D'una altra banda, la platja també és una gran font de troballes marines. Un passeig sense presses pot convertir-se en una aventura d’observació, especialment després d’un temporal. Les restes marines que podem trobar són material arrossegat per les ones des del fons marí, d’origen molt divers i potser llunyà. Allò que vorem ens donarà una idea de la gran diversitat que hi ha sota l’aigua i de la quantitat d’altres materials, també diversos, de procedència humana i que la mar retorna. Entre els còdols i l’arena podem trobar moltes formes diferents de petxines, closques de caragols, restes d’esquelets (com els de sèpia i eriçó de mar), bosses de sirena (ous de ratjada), restes d’algues, crancs, pilotes de mar (restes fibroses de Posidonia oceanica), postes d’ous de caragol punxós, petits vidres polits per l’erosió marina, etc. Malauradament, també hi trobarem brutícia.

Desenvolupament de l'activitat: a les 9.30h surtirem del col·legi en autobús en direcció a la platja del Pla de la Torre, l'autobús ens deixarà en la placeta de la Biblioteca de la Mar. Primer de tot hi haurà una petita explicació del contingut de l'activitat i a continuació esmorzarem. L'edifici de la biblioteca estarà obert per a poder utilitzar els banys.
Després passarem al costat de la mar per començar la cerca de restes marines: caragols, petxines, pilotes de mar, etc. Quant tinguem una bona mostra, farem una parada en una zona d'arena i seguirem cap al parc de Tramuntana.

Materials: portar l’esmorzar, aigua, calçat còmode i gorra. Farmaciola. No cal dur cap material didàctic. Si la previsió meteorològica fora de pluja o de vent, anul·laríem l’activitat.