Actualitat

Programa d'educació ambiental: "Darremur Orgànic"

Darremur Orgànic és un espai creat per la campanya “Almassora en Acció”. Aquest va ser creat per a fer activitats educatives i d'oci, familiars i ecològiques. Així mateix, és un espai obert a propostes de desenvolupament sostenible.

En cadascun dels tallers que es realitzen hi ha un esmorzar saludable consistent en fruits secs i pa amb oli, i hi ha un contenidor específic per a cada tipus de residu.

Pot contactar amb nosaltres escrivint a enaccio@almassora.es

Tallers realitzats

Festa de la primavera

Durant la primera sessió, es va explicar que era Darremur Orgànic i es van plantar diverses plantes com gira-sols, calèndules… Es va realitzar una destil·lació de plantes aromàtiques i es va cuinar en la cuina solar.

Apicultors per un dia

En aquesta jornada, es va explicar l'apassionant món de l'insecte més útil, l'abella. Una activitat segona per a tots, ja que la colònia d'abelles s'observa a través d'un rusc de vidre. Els assistents es van poder posar l'equip d'apicultor i es va realitzar un tast explicatiu dels productes del rusc. Finalment, els assistents van fer una vela amb la cera del rusc.

Científics en sabatilles: enxampats amb les mans en la ciència!

Es van realitzar experiments utilitzant ingredients no perillosos de cuina, per exemple, una tinta que desapareix, un coet que despega o una columna de densitats.

Tinc un regal per a tu

Aquesta sessió va consistir en manualitats amb elements naturals per a regalar, com a punts de lectura decorats amb flors seques, barrets fets amb paper de periòdic o pals de pluja.

Estem de festa, anem a decorar l'espai

Durant la setmana de festes locals es van realitzar dos dies d'activitats en Darremur Orgànic. Tots els assistents van ajudar a decorar l'espai amb llanes, pedres pintades, banderoles fetes amb tela d'ombrel·les de platja trencades, rams de flors seques…

Xicotets arquitectes verds en acció

Taller de disseny i construcció arquitectònica, creativa i dinàmica amb materials senzills, orgànics i reciclats.

L'hort de tardor

Aprenem el valor de la natura interactuant amb ella. A "L'hort de tardor" els xiquets i xiquetes d'Almassora aprenen a plantar i collir l'hort a l'estil tradicional alhora que es diverteixen jugant amb la terra. Així mateix, se'ls transmet el valor dels cicles biogeoquímics i entenen que a la natura tot està interrelacionat. Al final del taller, els i les assistents poden endur-se una part de la collita a sa casa com a recompensa del seu esforç.

Memorgànic

Exercitar la ment mitjançant el reciclatge... I per què no? En aquest taller aprenguérem a elaborar els nostres propis jocs de memòria usant materials reciclats i la nostra imaginació. A més de gaudir d'un matí molt agradable en família i a l'aire lliure, segur que molts d'aquests jocs encara s'utilitzen a les cases com a passatemps familiar!

Enjogassa't (juguem a fer joguets)

Qui diu que construir joguets no és divertit? A més d'aprendre a crear jocs amb materials quotidians, ens emportarem a casa allò que fabriquem per a que sempre puguem jugar.

Sabor orgànic (taller de cuina natural)

Una correcta alimentació és essencial per al nostre benestar, però també per al benestar del nostre planeta! En este taller aprenguérem a elaborar plats molt senzills amb productes de proximitat i sense processar, receptes que fins i tot els més xicotets de la casa podran preparar sense esforç, obtenint així un berenar perfecte!

Llavors i plantons (l'hort de primavera)

Arriba la primavera, i amb ella les plantes renaixen! El millor moment per a enfortir el nostre vincle amb la terra a través del cultiu vegetal. En aquest taller, aprenguérem a fer el nostre propi hort domèstic, del que després obtindrem uns aliments boníssims!

Bon Nadal ecològic!

S'apropa el nadal, i és temps de felicitat, alegria... i adorns nadalencs! I hi ha millor forma de celebrar-ho que fabricar els nostres propis adorns, per posar-los a casa o regalar-los a qui vulguem? En aquest taller vam fer arbres, postals, "tiós"... I el més important, ens divertírem moltíssim en bona companyia! Bon Nadal!

Olorosa brossa (taller d'herboristeria: salut i bellesa)

El món de les plantes és fascinant: terapèutiques, aromàtiques, medicinals... En aquest taller ens familiaritzem amb el món de les aromàtiques, tant presents al nostre territori, per a crear amb elles cosmètics, fragàncies i ambientadors domèstics, i omplir les nostres cases d'olors naturals!

Tresors orgànics (a la recerca del tresor)

En aquest taller aprofitàrem al màxim l'espai que ofereix Darremur Orgànic per a fer una recerca del tresor! Per equips, haguérem de buscar pistes i superar proves per a completar la frase oculta i desvetllar el misteri de Darremur Orgànic. A més de millorar les nostres habilitats de treball en equip, ho vam passar d'allò més bé!