Actualitat

Programa d'educació ambiental: "Menys consum, més planeta"

Cada cop generem més residus i amb una composició més complexa, i al mateix temps la població urbana no para d'augmentar. Per aquestes raons, la gestió dels residus serà un tema clau a les societats del segle XXI, i la col·laboració ciutadana serà fonamental per aconseguir solucions efectives. Amb la finalitat d'abordar aquest tema neix el programa "Menys consum, més planeta", amb el suport de RECIPLASA, per familiaritzar els més menuts en la correcta gestió dels residus domèstics i fomentar l'adquisició de bons hàbits de consum des de la infància.

Taller "El millor reciclatge és la reducció de consum"

En aquest taller, els/les assistents participen en un contacontes interactiu, amb la finalitat de relacionar el consum de plàstic amb els impactes ambientals que aquests generen. D'aquesta manera, s'aprèn que les nostres decisions diàries poden arribar a tenir conseqüències serioses per al medi ambient, i que al mateix temps és fàcil canviar d'hàbits si ens parem a reflexionar un poc abans de deixar-nos dur pels impulsos.

Taller "Anem de compres!"

En aquest taller simulem un supermercat, com aquells als que acudim habitualment per fer la compra. Tanmateix, en aquest supermercat tota decisió és important, ja que condicionarà el volum de residus que generem. Una manera molt visual i pràctica d'ensenyar a els/les xiquets/etes que la quantitat de residus que generem pot canviar significativament si ens decantem per comprar productes amb menys quantitat d'envasos.

Taller "Ja tinc la nevera plena... I ara què?"

Ara hem de separar correctament els residus! De manera que si hem comprat productes amb molts envasos, plenarem el poal de reciclatge molt ràpidament. I els que no han comprat productes envasats? Aquests a penes generaran residus, amb la qual cosa el seu impacte sobre el medi ambient serà molt menor... I el més important, hauran ajudat els protagonistes del nostre contacontes!

Espectacle ECODISSEA 2019

En finalitzar els tallers, es realitzà la representació de l'espectacle ECODISSEA (versió 2019) als col·legis. En aquesta ocasió, els cronoviatgers venen des de l'any 2580 per a rescatar RUBIK,un robot cronoviatger la missió del qual era tornar a l'any 2019 per a recollir dades, però del qual han perdut la pista. En arribar, descobreixen que RUBIK ha sigut infectat pel virus de la consumitis, que el porta a fer un consum irresponsable, i que amenaça amb destruir els seus circuits... i la vida a la Terra! Amb l'ajuda del públic, els cronoviatgers combatran aquest virus i ens ensenyaran pautes de consum responsbale per a poder salvar a la humanitat del futur.