Actualitat

Sostenibilitat i Medi Ambient - old

Medi ambient

En línies generals, aquesta àrea s'encarrega de vigilar els factors ambientals relacionats amb la indústria i les activitats econòmiques (control d'abocaments al clavegueram municipal, arreplegada de paper-cartó porta a porta per als comerços, emissions atmosfèriques, etc.) i de gestionar altres serveis generals per al ciutadà com el subministrament d'aigua potable, la recollida de residus urbans (R.S.O., recollida selectiva d'envasos, vidre i paper-cartó, voluminosos, roba usada, piles, Ecoparc d'Almassora) la depuració d'aigües residuals i la vigilància de la qualitat de l'aire.


Sostenibilitat

Des d'aquesta àrea se realitzen una sèrie de tasques i funcions dirigides a promoure la sostenibilitat socioambiental en l'àmbit local.


El nostres programes són els següents:


  • Programa d'espais naturals i biodiversitat, amb especial atenció a la gestió del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, mitjançant la participació en el Consorci gestor.
  • Programa d'educació ambiental, mitjançant l'Aula de Natura municipal.
  • Programa de promoció de l'agricultura ecològica, mitjançant l'oferta de cursos formatius i el recolzament a iniciatives socials.
  • Programa de mobilitat sostenible, dirigit a la moderació del trànsit i a la promoció dels mitjans de transport no contaminants, en especial la bicicleta.
  • Programa d'informació i conscienciació sobre temes ambientals.

Programa d'espais naturals i biodiversitat, amb especial atenció a la gestió del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, mitjançant la participació en el Consorci gestor.

Aquesta línia de treball inclou principalment la gestió de la desembocadura del Millars mitjançant la participació de l'Ajuntament en el Consorci del Paisatge Protegit de la desembocadura del Millars. Però també altres actuacions relacionades amb el medi natural de la localitat: fauna i flora silvestre, arbres monumentals, etc.

Programa d'educació ambiental, a través de l'Aula Natura municipal

L’Aula de Natura del Departament de Sostenibilitat és un projecte d’educació ambiental de l’Ajuntament d’Almassora adreçat a tota la ciutadania i especialment a la comunitat escolar del municipi, l'objectiu del qual és a conéixer els valors el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, espai natural que acompanya el terme d'Almassora d'est a oest

Noticies

Serveis | Sostenibilitat i Medi Ambient

Ecoparc

  • Carrer de l'Ecoparque (Camí Pla de Museros), S/N, Almassora Castelló 12550

    Coordenades: 39.963868, -0.09545

Horari: de dilluns a dissabte de 9.30 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h, diumenges, de 9 a 14.00 h.

Accés: L'accés a l'ecoparc és exclusiu per a residents d'Almassora, es demanarà el DNI a l'entrada del recinte o el rebut de pagament de les taxes de residus.

Recollida de voluminosos

Si tens electrodomèstics o mobles vells (rentadores, frigorífics, sofàs, armaris...) i vols desfer-te d'ells, crida al 964 21 61 34 (FCC) i et donaran cita (dia i hora) per passar a recollir-los. Els dies de recollida són els dilluns.