Actualitat

Museus

*

A Almassora podem trobar els següents museus:

Museu Municipal d'Almassora

El Museu d’Almassora es va obrir al públic l'octubre de 1995. Va nàixer des de l'òptica de l'educació, per a donar a conèixer l'arqueologia a la gent de la localitat, acostar part de la nostra història i mostrar els estudis del passat com a resultats del present. Però el Museu pretén ser una mica més: un centre de muses, on les peces exposades han estat creades per i per a l'home; en aquest cas, el pas dels anys, les han convertit en riqueses, en patrimoni local, en obres d'art. Unes peces que han passat de simples objectes quotidians, fa 2.600 anys, a veritables joies artístiques que narren un passat històric, un passat que és el nostre i que creiem que paga la pena conservar i traslladar a les generacions esdevenidores. Des del Museu d’Almassora seguim apostant per i a favor del respecte cap al patrimoni, en defensa del nostre llegat històric, representat des de l'òptica visual pel Museu, ja que en ell es representa i se sintetitza la història local de 800 anys en setze vitrines i més de 100 peces arqueològiques.


Horari:

Cita prèvia


Entrada gratuïta


Articles relacionats

Museu del Joguet

El museu del Joguet està format per més de 1.200 peces de diversos segles, des de principis del segle XIX fins a la dècada dels 80 del segle XX.

Entre les peces més representatives, hi figuren joguets de cartó de finals del s. XIX i principis del XX com nines, cavalls, cuinetes o un violí de 1890. També n’hi ha joguets de llanda, com dos soldats alemanys, únics a Espanya, o un projector de microcinema elèctric a 125v (inèdit a Espanya). Uns altres joguets amb història que es poden contemplar al museu del Joguet són el soldadets de plom espanyols de la guerra del Rif, maquetes de trens de diverses escales, nines com Cayetana, promocionada per la duquessa d’Alba, o Güendolina, la primera nina dissenyada i fabricada per l’empresa Famosa.

Cal ressaltar una col·lecció de quadres pintats per coneguts pintors locals sempre sota el lema del joc o el joguet.

UN POC D'HISTÒRIA

Després de la Guerra Civil, durant els anys 40, Joaquín Arenós Andrés inicia un negoci de ferreteria, introduint els primers joguets en la seua botiga. Anys més tard el seu fill, Joaquín Arenós Beltrán i la seua dona Margarita Agut Clausell van seguir el negoci, iniciant i mantenint una col·lecció privada de joguets que acumula més de mil peces.

Arrancava així una col·lecció que des de 1940 acumula peces d'incalculable valor, fidels testimonis de la història de nines, cotxes, avionetes...

Jocs que arribaven a Almassora per a vendre's en la ferreteria que s'havia convertit en l'únic establiment del poble que podia considerar-se jogueteria pura, perquè també existien altres negocis d'aquestes característiques que venien joguets.

Horari: cita prèvia

Museu Parroquial

El Museu Parroquial es troba en l’església de la Nativitat. Compta amb un ampli i variat catàleg, considerat un dels més importants de la província. La col·lecció abasta un llarg espai temporal comprés des del segle XV fins a l’actualitat. Entre les peces més significatives, trobem un reliquiari del segle XV, una custòdia i una creu processional del XVII de la patrona Sta. Quitèria, la talla del Crist jacent o els brodats del pal·li del Corpus del Segle XVIII.

Horari:

Cita prèvia